Wessel Babtist drumt sinds 1965 in allerlei blues- en rockbands, o.a. White Honey en AA and the Docters.
Batista, zoals hij ook wel wordt genoemd, is een uiterst enthousiaste drummer, met een lekkere losse stijl, die gewoon swingt. Dat straalt van hem af.
 
Harm Brinksma, uit Assen, kocht in 1966 zijn eerste mondharmonica. Dat was de start van een carriere als zanger en mondharmonicaspeler in bands als Pepperone en Brinkels Boogie Band, met als voorlopig resultaat een reputatie als "local hero". Met veel bezieling en af en toe wat malle fratsen staat bij hem "entertainment" hoog in het vaandel.
 
Wessel en Harm leerden elkaar kennen tijdens jamsessies, ergens eind jaren tachtig. (alweer twintig jaar geleden, dus)  In 1998 pikten ze elkaar weer op en ontstond Le Blues Encore, met Gerrit Veen op bas.
Vaak vormden zij de basis bij diverse jamsessies en zo ontmoetten zij vele muzikanten. In 2000 kwamen ze Vincent en Bert tegen, die in een soort hobbybandje speelden. Vanaf die tijd is een hechte band ontstaan.
 
Vincent Suurmeyer, oorspronkelijk uit Almelo, waar hij gitaar speelde in schoolbands, kwam midden jaren 70 in Groningen terecht. Speelde rock&roll in Topsy Turvy en Chain Gang, waar meer de kant van de blues werd opgezocht. In de jaren zestig had hij de smaak van gitaar spelen te pakken gekregen. De linkshandige gitaar van zijn broer en elpees van John Mayall, Cream, Fleetwood Mac en Hendrix waren de aanleiding. Tegenwoordig rekent hij, mede onder invloed van Harm, Little Walter tot zijn favorieten.
 
Welliswaar heeft Bert Kattouw minder pedigree als uivoerend muzikant, maar hij speelt van jongs af aan gitaar en bas. Wekelijks is hij in de weer met een hobbyband, waarmee hij experimentele, geimproviseerde muziek maakt. Mede daardoor is hij flexibel en handig, wat uitstekend werkt bij het "concept" van Le Blues Encore, waarbij spontaniteit en improvisatie centraal staan. 

De samenwerking houdt al zeven jaar stand. In die tijd is een soepele ingespeelde band ontstaan, waar de rek nog lang niet uit is. De cd  Harm "Alarm" Brinksma avec Le Blues Encore, getiteld "Just Your Fool" is een getrouwe weergave van hun kunnen, hun kunst.